perjantai 21. tammikuuta 2022

Mihin asioihin jäät takuulla koukkuun sairaalassa?

 


Baklofenpumpun-leikkauksen jälkeen olen ollut nämä viikot hyvin kipeä ja väsynyt, ja vaikka olenkin kirjoitellut postauksia luonnoksiin, niin täysin valmista tekstiä en ole jaksanut tuottaa. Nyt ajattelin kuitenkin julkaista hieman kevyemmän postauksen välillä, ehkäpä saan sut naurahtamaan mielessäsi edes kerran. 

Seitsemän uutiset

Jos edellinen yö on mennyt huonosti, saatan torkkua päivällisen jälkeen, jos ei ole jaksamista muuhun. Seitsemän uutisten tuttu tunnari huojentaa, kohta on tulossa telkkarista edes jotain katsottavaa. Nyt tämäkin tylsä päivä on kohta selätetty. Kymppiuutisten tunnari taas kertoo aivoilleni, ah ihanaa, kohta voikin käydä yöunille. Samalla tietenkin pysyi kartalla maailman asioista. Aivoni ehdollistuivat siis seitsemän uutisiin kuin pavlovin koira konsanaan.

Uusi nimi

Jos et tykkää vanhempiesi sinulle antamasta nimessä, hankkiudu sairaalaan, siellä sun ei tartte kuulla omaa nimeäsi. Mun nimi viimeosastojaksolla oli kaks kakkonen (kakkoshuoneen kakkospaikkalainen). ”Laitatko kaks kakkoselle antibiootin tippumaan?” ”kaks kakkonen tarvii kipulääkettä”, näitä sai kuulla useasti päivän aikana. Melkein kerkesin unohtaa jo oman nimeni haha.

Automaattihana

Tämän itse asiassa huomasin vasta kotiuduttuani, kun idioottina pidin käsiä monta sekuntia hanan alla eikä siltikään hanasta tullut vettä, sillä olin tottunut sairaalan automaattihanaan.

Jälkkärit

Ainoa asia, joka pelastaa varmasti sairaalaruuat, vaikka et vielä katsoisi edes kuvun alle, on jälkkärit! Pääruoka ei läheskään useinkaan maistunut mulle muutamaa haarukallista enempää, mutta jälkkärikiisseli tai -rahka tms maistui oikeastaan aina.


Ajattelun minimointi

Sairaala on todellakin paikka, missä ei tarvitse itse ajatella. Lääkkeet ja ruokahuolto pelaa, puhumattakaan petin petaamisesta ja lakanoiden vaihdosta. Kotiin palatessani meni ilta jos toinenkin, ennen kuin sisäistin, että ruoka ei kulkeudukaan nenän eteen kaupasta yksinään.

Nettishoppailu

Kun vointi alkaa parantua, tylsistyminen usein lisääntyy, jos joutuu sairaalassa vielä olemaan. Se tietää rahanmenoa ja pahasti. Tulee ikään kuin pakonomainen tarve nettishoppailla. Viimeisimmällä osastojaksolla siitä oli hyötyäkin, siten sain tehtyä joululahjaostokset sopivasti sairaalasängyssä maaten. Yleensä kuitenkin hyödyn alkuun ja loppuun tulee lainausmerkit eli tulee ostettua enemmän vähemmän kaikkea vähemmän siihen hetkeen tarpeellista. Siinä on vaan jotain terapeuttista kun rahat kilisee tililtä! 😂


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kohti baklofenpumpun leikkausta

Olen ollut hiljaa, ja pitkään, täällä blogin puolella ja jonkin verran myös somessa. Olin joulukuussa baklofenpumpun-leikkauksessa, ja siitä...